onsdag 11. januar 2012

Bye Bye!

Nå takker jeg for meg dette halvåret og går over til den andre delen i Trykk og Foto; trykk-delen. Gruppa mi er ferdig med foto og skal over til trykk denne terminen. Jeg må si jeg ikke har lyst til dette i det hele tatt fordi jeg virkelig trives i faget foto, det er mitt absolutte favorittfag. Men dette var jeg jo klar over skulle skje.

I fotofaget har jeg lært ufattelig mye takket være en fantastisk god lærer som vi har hatt. Jeg har som nevnt tidligere lenge vært interessert i fotografering, men mye kunnskap rundt der har jeg ikke hatt. Takket være dette halvåret har jeg lært det "basica" som jeg kaller det. Jeg har endelig lært om ISO-hastighet, blenderåpning og lukkertid, og holder stadig på å eksperimentere med det. Lyset har jeg lært at man kan få frem akkurat slik man ønsker det i bildet, man må selvfølgelig bare vite hvordan, noe jeg også har lært en masse om. Tidligere så dere et par bilder fra den dagen vi eksperimenterte selv med en reflektor, og gjett hva? Jeg har fått min egen reflektor til jul og leker med lyset med den! Noe jeg også alltid har vært nyskjerrig på er å fotografere i et studio. Med vår skole og våre muligheter var dette veldig lett. Jeg har lært standardoppsettet i et fotostudio med softbokser og paraplyer. Disse har jeg og andre også senere lært å prøve oss selv frem med og se hvilket lys vi klarer å skape. I tillegg til å lært om lyset, bevegelse, komposisjoner og portretter har jeg også lært en del nyttige måter å redigere et bildet i photoshop. Jeg har lært å gjør bildet om til svart/hvitt med den beste kvalitet, jeg har lært å fjerne urenheter i ansiktet, gjøre områder mørkere eller lysere og gjøre bildet svart/hvitt, men beholde fargen på et bestemt objekt. 

Som dere ser har jeg lært veldig mye og synes det har vært kjempe gøy! Å fotografere er noe jeg alltid har likt, og selv om fotfaget er over betyr det ikke at min lille foto karriere er det. Jeg skal fortsette å eksperienter og skape minner med fotograferingen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar