mandag 12. desember 2011

Vurdering 12. desember

Vann
Ideen min her er vann i bevegelse. Får å få til dette brukte jeg kameraet OLYMPUS IMAGING modell SPS90UZ med en lukkertid på 1/5, blender på f 2/8 og ISO på 400. Lyset er litt mørkere på venstre side og mer lysere på høyre. Blits er ikke brukt, så det er kun dagens lys som har dannet lyset. Bildet bygges oppover, vannkulpen nederst er i forgrunnen, vannfallet i midten av bildet og øverst på fjellet sammen med himmelen er bakgrunnen. Her har jeg lært å få vannets bevegelse fram i bildet. 
Ideen her er boblevann, rett og slett boblevann. Her har jeg fylt opp en glassvase med Farris og lagt nedi et armbånd. Det som skjer er at boblene i Farrisen fester seg på armbåndet. Dette skulle jeg fokusere på. Jeg brukte Canon EOS 550D plassert på et stativ. Innstillingene mine var på ISO 200,  lukker 1/60 og blender på f/2.5. Lyset her er ganske jevnt, ingen blits bare lyset fra rommet og vinduet. På grunn av fokuset på boblene er boblene i forgrunnen og armbåndet blir mellomgrunnen, og det lilla stoffet som jeg har hengt opp bak blir bakgrunnen. Jeg har lært denne måten å ta spennende bilder på, ved hjelp av boblevann. Jeg har fått prøvd meg mer på manuell fokus. 
Portrett
 Dette bildet er av Amalie. Det er Aina som har tatt bildet, men det er jeg som har stått for lyssettingen. Man ser her at det legges en veldig mørk skygge over den høyre siden av ansiktet hennes, mens den venstre siden er veldig lys. Vi har brukt en svart bakgrunn og Amalie er også kledd i svart, dette gjør at ansiktet og håret på en måte kommer frem fra mørket. Ideen er portrett og lyssetting. Lukkertid; 1/160, blenderåpning; f/8,0, ISO; 200.  Jeg hat lært mer om bruken av softbokser og paraplyer i et fotostudio. 
Dette er ett portrett av Aina som er mye lysere enn Amalie sitt portrett. Her er hvit bakgrunn brukt og standard lysoppsetting er brukt. Aina fikler med håret sitt og er ikke klar for å bli tatt bildet av, men det er i slike settinger man kan få de mest interessante bildene; de man ikke ser komme. Dette var da min idé. Kameraet holder jeg også ganske skrått som gjør at det ser ut som Aina er i mer bevegelse enn det hun egentlig er. Jeg har brukt mitt eget kamera; NIKON D50 med en blenderåpning på f/5,3, ISO på 200 og lukkertid på 1/1000. Lyset er veldig sterkt, hvitt, jevnt og kanskje litt kaldt. Jeg har lært standardoppsettet i et fotostudio. 
Romskapende bilder
Her er ideen å fokusere på litt forskjellig, enten golfballene, personen i bakgrunnen eller gresset. Her er bildet der gresset mellom personen og golfballene som er i fokus. Jeg har brukt manuell innstilling på mitt eget kamera NIKON D50 med blender på f/5,6, lukker på 1/60 og ISO på 400. Jeg har brukt dagens lys, et litt tungt og dystert lys på grunn av tåken, men ellers veldig jevnt. Ballene er i forgrunnen, den fokuserte plenen er i mellomgrunnen og personen er i bakgrunnen. Her har jeg lært mer om bruken av manuell innstilling; å fokusere på akkurat det man ønsker. 
Ideen min her var å få frem; hvor mange personer er det egentlig i denne heisen? Det er speil i heisen som får heisen til å virke mye større. Man kan se perspektivet i heisen, det ser ut som menneskene står i en lang kø innover i bildet. Bildet er også litt skeivt, noe som skaper skrå linjer med bevegelse. Lyset fra taket i heisen gir et rolig, behagelig og varmt lys. Kameraet som er brukt er NIKON D50 med lukkertid på 1/50, blenderåpning på f/3,5 og ISO-hastighet på 400. Her på dette bildet lærte jeg ikke noe nytt. 
Photoshop
Her har du et bilde jeg har redigert selv i photoshop. Jeg har lagt noen glødende ringer rundt kroppen min i forskjellige farger. Ønsker du å lære hvordan jeg gjorde dette, og selv lærte det? Gå inn på http://www.youtube.com/watch?v=Fsm14uE_gYc 

Her har jeg redigert et bildet av en venninne av meg. Under kan du se hvordan bildet egentlig ser ut. Det jeg har gjort var å gjøre alt svart/hvitt utenom fargeprikkene på kjolen og armbåndet. Dette ble gjort på photoshop. Jeg har også stilt litt på gråtonene, de hvite og de svarte nyansene. 
Selvvalgt tema - Tåke
Ideen bak bildet er tåken og hvilket lys man kan få ut av den. Dette var en rolig dag som også blir veldig godt uttrykt i bildet. Komposisjonen her er spennende. Man ser tydelige skrålinjene brygga og blokkene skaper på høyre side i bildet. Dette er et veldig godt perspektiv foto. Noe annet som er spennende med bildet er flaten på høyre siden som er fylt med bryggen og blokker og en person, mens på venstre side i bildet er det et stort tomrom. Lyset kan man kalle tungt, lyset er tungt og nokså jevnt over hele bildet. På grunn av innstillingene på kameraet føler jeg hele bildet har et litt rosa preg over seg. Jeg har brukt innstillinger som lukkertid 1/500 og blenderåpning f 5,0. ISO på 200. Jeg har lært om hvordan tåken kommer frem på foto, og at man kan stille på kameraet hvor godt man vil få frem tåken på ulike måte. Kamera: NIKON D50
Ideen min her er fugl i ”flymodus”. Bildet er veldig enkelt, jeg har fått bakgrunnen veldig uklar og fuglen er fryst. Lyset er veldig jevnt og fremdeles litt tungt.  Komposisjonen er ikke stor, men man kan se ulike linjer i fuglens form og selv om fuglen er fryst, vet man allikevel at fuglen er i bevegelse. Kameraet, NIKON D50, var innstilt på en ISO-hastighet på 400, blenderåpning på f/6,3 og lukkertid på 1/1000. Jeg lærte mer om hvordan fryse motivet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar